17 січня 2024

«Ти як?» Тепер сімейні лікарі бережуть не тільки фізичне, а й ментальне здоровʼя

Тепер сімейні лікарі можуть допомагати з ментальним здоровʼям

На початок 2024 року близько 70 тисяч медпрацівників (з них 16 тисяч — сімейні лікарі) пройшли навчання за програмою ВООЗ mhGAP і тепер можуть надавати підтримку з ментального здоров’я. Тобто кожен третій «сімейний» наразі може розпізнати, діагностувати, допомогти, або ж за необхідності направити до вузького спеціаліста.

Розкажіть сімейному лікарю про:

🔸 порушення сну;

🔸 тривалу відсутність апетиту;

🔸 тривожність, напругу в тілі, панічні атаки;

🔸 нав'язливі думки про те, що може статися щось погане;

🔸 пригніченість, апатію, бажання сховатися від усього світу.

Ця послуга є безкоштовною, адже надається у межах Програми медичних гарантій. Якщо у вас досі немає сімейного лікаря, і ви не знаєте, до кого звернутися, скористайтеся онлайн-мапою на сайті НСЗУ або ж зателефонуйте за номером 16-77.

Нагадаємо, за ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. Дізнатися більше інформації можна на сайті Програми, а також на сторінках у соціальних мережах: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Telegram, TikTok, Viber.Розкажіть сімейному лікарю про свій стан. Зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ та знайдіть свого сімейного лікаря: 16-77.

Немає коментарів:

Дописати коментар