12 березня 2021

«Воїни духу»

           Через декілька днів, а саме - 14 березня, вся країна відзначає День українського добровольця. Це свято встановлено в 2017 році Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

          Саме у цей день у 2014 році понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Новій Петрівці під Києвом для проходження військової підготовки. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

       11 березня у бібліотеці ім. І.П. Котляревського відбувся захід, приурочений до цього дня. Провела його бібіотекар Анна Павленко. Читальний зал підготував тематичну книжкову виставку «Славимо відважних». Присутні ліцеїсти Ізмаїльського військово-морського ліцею мали змогу дізнатися про ті труднощі, з якими колись може зіткнутися кожна людина; про волонтерство; про будні добровольців. 

         Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам'ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Давайте ніколи не забувати ті подвиги, що мають міцно закріпитися у наших головах.

           Бережімо мир та Україну!

Титаренко Валентина

Немає коментарів:

Дописати коментар