15 березня 2021

"Вітаю Ліну Костенко"


           Вже за декілька днів свій день народження святкуватиме Ліна Костенко - українська поетеса, прозаїк, громадська діячка. Центральна міська бібліотека ім. І.П. Котляревського долучається до Всеукраїнського флешмобу у соціальній мережі Facebook відеочитань до дня народження поетеси із віршем "Між іншим" (читає - Титаренко Валентина).

           Ліна Костенко автор понад 15-ти поетичних збірок («Вітрила», «Мандрівки серця», «Над берегами вічної ріки», «Сад нетанучих скульптур», «Річка Геракліта»), роману «Записки українського самашедшого». За історичний роман у віршах «Маруся Чурай» була удостоєна Державної премії ім. Т.Г. Шевченка. 

           Для багатьох українців вона – беззаперечний моральний авторитет, адже за свій вік не заплямувала себе підлими компромісами з жодною владою. Тоді, як більшість співвітчизників заплющувала очі на всілякі беззаконня, слухняно киваючи головою й підтакуючи «власть имущим», – у неї вистачало сміливості дивитися правді в очі й казати категоричне “ні”. Ні – підлості, брехні, зрадництву, глупоті, цинізму. 

Немає коментарів:

Дописати коментар