21 червня 2024

«Ти як?» Рівний-рівному: що варто знати про Коаліцію ветеранських просторів

Рівний - рівному: що варто знати про Коаліцію ветеранських просторів

           Ветерани відрізняються сильним братерським і сестринським духом, міцною ідентифікацією зі своєю спільнотою та схильністю більше довіряти тим, хто пройшов через війну. Тому підхід «рівний — рівному» є найкращим у питаннях надання підтримки.
         Ветеранські хаби, організовані «своїми» і для «своїх», — це місця, де захисники і захисниці знайдуть розуміння їхніх потреб і проблем, можуть поділитися наболілим, а також отримати допомогу. На базі таких майданчиків працюють уже перевірені фахівці: психологи, юристи, волонтери, яким довіряє ветеранська спільнота і до яких варто звертатися.

Коаліція ветеранських просторів - це об’єднання 26 ветеранських організацій у містах та областях України, а також у місті Гамбург, які надають підтримку родинам військових і ветеранам.
Ветерани, а також їхні близькі можуть звернутися до Коаліції ветеранських просторів, аби отримати психологічну допомогу, юридичну допомогу, послуги з фізичної реабілітації, освітні й тренінгові послуги, послуги з профорієнтації, супровід з питань працевлаштування. Деякі простори також пропонують арт-терапію, групові зустрічі ветеранів та родин загиблих, підтримку у відкритті власної справи, допомогу в організації соціальних, культурно-просвітницьких дозвільних або ж патріотичних заходів.
Дізнайтеся про ветеранські простори у своєму регіоні, наявні послуги та заходи: vetprostory@gmail.com. Більше інформації про Коаліцію ветеранських просторів: Телеграм (vetprostory), Фейсбук (koaliciyavetprostoriv). Також у Телеграм працює чат-бот Коаліції ветеранських просторів "Дякую за службу! Готові допомогти!": vetprostory_bot.
У колах "своїх людей" ветеранам може бути значно простіше знайти розуміння, поділитися наболілим, отримати інформацію, яка допоможе вирішити ту чи іншу проблему.
                         Нагадаємо, за ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. Дізнатися більше інформації можна на сайті Програми, а також на сторінках у соціальних мережах: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Telegram, TikTok, Viber.

Немає коментарів:

Дописати коментар