18 червня 2024

«Ти як?» Маєш хвилинку? Є ідея

Маєш хвилинку? Є ідея
                 Хвилинка повернення до себе. Ділимося з тобою легенькою, але дієвою вправою, щоб відновити зв’язок зі своїм тілом. А ще — навчитися помічати усі відчуття та приймати їх.
                Зберігай собі, щоб не загубити  Та спробуй просканувати тіло, коли перебуваєш у стані спокою. На випадок тривоги чи паніки, ти уже знатимеш, як правильно застосовувати вправу.  
                  Спробуєш?

Проскануй подумки своє тіло: влаштуйся зручно, заплющ очі, глибоко вдихни та повільно видихни.
Сконцентруйся по черзі на усіх частинах тіла: лоб, щелепа, шия, плечі, руки, долоні, спина, живіт, стегна, ноги, стопи.
Повтори у зворотньому порядку. Дихай вільно та спокійно.
Досліджуй: які відчуття у тій чи іншій частині тіла? Чи присутні в тілі біль, напруга, дискомфорт, а може, й інші незвичні відчуття?
Зосередься на тому, що відчуваєш. Спробуй максимально дослідити свої відчуття. В якій частині тіла вони? Яка їх інтенсивність? Як вони могли б виглядати, якби буливидимими?
Заверши практику, коли будеш готовий/ -а. Зроби глибокий вдих та повільний видих. Розплющ очі й повертайся до звичних справ.
                 Нагадаємо, за ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. Дізнатися більше інформації можна на сайті Програми, а також на сторінках у соціальних мережах: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Telegram, TikTok, Viber.

Немає коментарів:

Дописати коментар