04 березня 2024

«Ти як?» Ігри в темряві

Якщо є ліхтарик, використовуйте темряву як інструмент: - Влаштуйте театр тіней - створюйте руками та іграшками різні фігури; - Зробіть проєктор зі стаканчика та плівки; - Дивіться крізь друшляк чи сито на "зірки".
    Ігри в темряві. Як відновити відчуття безпеки, близькості та запобігти травматизації.
- Грайте у "Казку по реченню": складіть спільну казку, але кожен може промовляти лише по одному реченню. - "Слова навпаки": давайте одне одному слова та намагацтесч проговорити їх навпаки. - Шукайте рими до слів - називайте випадкові слова та шукайте до них 3-4 рими. - "Дурниці": вигадуйте початок речення, до якого треба вигадати кумедне і нереальне продовження.Аудіальні ігри та ігри зі словами: - Співайте хором, грайте на музичних інструментах. - Говоріть одне з одним "тарабарською мовою" - вигадуйте слова та цілі історії, вгадуйте за інтонаціями оповідачів, про що вони говорять. - Розповідайте швидкі історії, аби вкластися в хвилину. - Грайте в "Слова". - Грайте у "Спотворений телефон".
Відволіктися, відчути затишок і повернути відчуття кордонів тіла допоможуть пледи, подушки та іграшки, які можна стискати в руках.

       Нагадаємо, за ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. Дізнатися більше інформації можна на сайті Програми, а також на сторінках у соціальних мережах: Facebook, InstagramYouTubeTwitterTelegramTikTok, Viber.

Немає коментарів:

Дописати коментар