03 червня 2021

Правовий кінотеатр: «Мавританець»

           2 червня в читальному залі бібліотеки ім. І.П. Котляревського головний спеціаліст Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Каплієнко Анастасія організувала та провела захід, спрямований на поширення серед населення актуальної інформації про захист прав людини. Курсантам Ізмаїльського вищого професійного училища Київської державної академії водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного запропонували до перегляду фільм, заснований на реальних подіях, - "Мавританець".

Кінокартина демонструє історію Мохаммеда Ульд Слахі, якого затримали за підозрою у вербуванні та наймі людей, які були причетні до терактів 11 вересня, проте чоловік заявляє, що він не винен. Не пред'явивши йому звинувачення і не отримавши рішення суду, влада тримає підозрюваного в Гуантанамо вже 14 років. Він пережив безліч тортур, мавританець вже почав сам сумніватися в тому, що він не причетний до тих жахливих подій. За його справу береться адвокат Ненсі Холандер. Вона обурена тим, що людину намагаються стратити будь-якими шляхами, не провівши розслідування і не надавши доказів. У роботі вона і її команда стикається з безліччю перешкод: на них чиниться тиск, також проти адвоката ополчилося суспільство, оскільки вона захищає потенційного терориста. Але Ненсі збирається дізнатися правду і домогтися справедливого судового розгляду.

            В ході дискусії, що відбулася після перегляду, спеціалісти Центру розповіли гостям про нюанси кримінального права, про ті моменті, які варто знати на майбутнє, аби не опинитися у скрутному становищі, нагадали, що кожен громадянин за потребою може звернутися до Центру безоплатної правової допомоги і чому так важливо бути обізнаним у правовій сфері.
             Бібліотекарі читального залу долучились до заходу, підготувавши тематичну книжкову виставку: "Ваш ЗАКОНний інтерес".

Немає коментарів:

Дописати коментар