14 вересня 2020

15 вересня - День народження Google

Багато хто навіть не пам’ятає часів, коли не існувало пошукової системи Google. Уявити життя без неї сьогодні може бути нелегко, особливо так званому поколінню Z, яке почало народжуватися в період між 1995 та 2000 роками. Сьогодні, 27 вересня, компанії виповнилося 20 років.


Більшість користувачів знайомі з Google завдяки пошуковій системі та поштовому сервісу. Однак в арсеналі компанії є сотні менш відомих, але в той же час корисних продуктів.


Так, у Google є сервіси для пошуку книг і наукових публікацій, величезна база творів мистецтва у високій якості та інші корисні речі,

1.       Google Keep - це безкоштовний сервіс, який призначений для створення і зберігання заміток. Google Keep працює як на настільних комп'ютерах, так і на смартфонах

2.       Академія Google - це система для пошуку наукових публікацій всіх форматів і дисциплін. Сервіс підтримує українську та російську мови.

3.       Google Art Project - інтернет-платформа з величезною базою зображень творів мистецтва у високій якості.

4.       За допомогою сервісу Google nGrams можна з'ясувати, наскільки часто те чи інше слово використовувалося в книгах, написаних з 1500 до 2009 року. nGrams працює також і з російською мовою.

5.       Написати текст будь-якою екзотичною, чи не зовсім, мовою можна за допомогою Google Input Tools.

6.       Підбірка безкоштовних шрифтів від Google.

7.       Google Тренди наочно показують тенденції пошуку в інтернеті. Можна подивитися, що найбільше цікавить інтернет-користувачів з усього світу у певний момент.

8.       Google Wedding - це сервіс для молодят, який допоможе організувати та спланувати весілля. За допомогою різних інструментів Google можна спланувати бюджет, вибрати місце для банкету, створити веб-сайт і організувати красиву колекцію весільних фото

9.       Фотосервіс Panoramio показує користувальницькі фото прямо на картах Google Maps, з його допомогою можна подивитися, як виглядає та чи інша світовапам'ятка.

10.   Додаток для смартфонів Sound Search for Google по функціоналу нагадує Shazamі і допомагає впізнати пісню, яку ви чуєте у певний момент. 
Підготувала: бібліограф Титаренко Валентина

Немає коментарів:

Дописати коментар