24 вересня 2020

“Секрети Чорного моря”

 24 вересня - Всесвітній день моря

Мета Всесвітнього дня моря привернути увагу міжнародної громадськості до того, який непоправний збиток морям і океанам наносять перелов риби, забруднення водоймищ і глобальне потепління. Два найбільш важливі завдання - підвищення безпеки на морі і попередження забруднення морського середовища, зокрема нафтою.

У цей день пропонуємо ознайомитися з науково-популярною книгою українських вчених “Секрети Чорного моря”. Її презентували 24 липня цього року в Одесі.

Книга складається з 28 коротких цікавих історій, кожна з яких доповнена великою кількістю ілюстрацій, повідомляють у Telegram-каналі Міносвіти.

Ідея цієї книги належить Борису Александрову – директору Інституту морської біології НАН, який трагічно загинув наприкінці минулого року під час пожежі в Інституті. Борис Георгійович встиг підготувати частину текстів. Завершував написання книги колектив з майже 30 науковців – біологів, хіміків, гідрологів.

З української книга перекладена трьома мовами: англійською, грузинською та російською. Вона написана дуже просто й доступно, тож буде цікавою і для дітей, і для дорослих.

Загалом буде видано по 500 екземплярів кожною мовою. Крім того, книга є у вільному доступі за посиланням: emblasproject.org/book. Тож кожен охочий може отримати відповіді на різні запитання про Чорне море.

Немає коментарів:

Дописати коментар