10 квітня 2024

«Ти як?» Як почати піклуватися про менталочку: почніть з дрібниць

Як почати піклуватися про менталочку? Почніть з дрібниць.
         Початок нового року — час обіцянок собі. Пообіцяйте піклуватися про ментальне здоров’я — своє та близьких. А якщо не знаєте, з чого почати, ось кілька порад. Завжди можна почати з простого.
Проводьте більше часу на свіжому повітрі. "Прогулюйте" обідню перерву, проходьтеся парком після роботи, станьте туристом у своєму місті. Пийте більше води. Замініть додаткові каву чи чай склянкою води.
Потурбуйтеся про баланс між роботою та особистим життям. Проводьте більше часу з близькими, поверніться до своїх хобі, а іноді - просто байдикуйте. Час від часу дозволяйте собі улюблені смаколики. І насолоджуйтеся ними без відчуття провини.
Частіше кажіть "дякую". Зокрема й собі. Лягайте спати на годину раніше. А ще - позбудьтесь звички засинати з новинами в руках.
Ставте перед собою цілі. Досягайте їх, святкуйте свої перемоги та винагороджуйте себе. Спробуйте щоденні вправи й техніки. Знайдіть на сторінках "ти як? найбільш комфортну вправу чи техніку самодопомоги у стресових ситуаціях та приділяйте їй кілька хвилин щодня.
Розкажіть про свої тривоги спеціалісту. На сайті https://www.howareu.com/ є перелік фондів та організації, які надають безкоштовну психологічну підтримку онлайн, телефоном та наживо.
         Нагадаємо, за ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. Дізнатися більше інформації можна на сайті Програми, а також на сторінках у соціальних мережах: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Telegram, TikTok, Viber.

Немає коментарів:

Дописати коментар