10 вересня 2024

Всесвітній день прибирання: долучайтеся до акції!

            Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці, незламні і продовжуємо боронити свою державу кожен на своєму фронті. Учнівська молодь та громадяни обʼєднують зусилля і разом тримають екологічну оборону та формують культуру чистоти.

            20 вересня 2024 року під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!» у 24 регіонах, з дотриманням норм безпеки та обмежень военного часу, враховуючи географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу.

            Основна мета - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, обʼєднання зусиль заради екологічного майбутнього. Участь візьмуть пересічні громадяни, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднаються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок.

Важлива інформація. Прохання ознайомитись з інструкціями та рекомендаціями в новинах на сайті letsdoitukriane.org за потреби комунікувати з регінальними координаторами.

Учасників закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

Формати участі

• Індивідуальні та сімейні толоки.

• Колективні прибирання на території установ, організацій: кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа - перевірена ДСНС на безпечність. У випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття.

• Традиційні прибирання: дозволяються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування.

• Цифрове прибирання (онлайн): видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів. Це зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу - реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

• Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org: «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

• Розбір завалів.

• Українців закордоном також запрошують приєднатись, організувавши онлайн або офлайн прибирання, долучившись до міжнародної події, подякувавши приймаючим містам та підтримавши своє рідне місто навіть на відстані та зареєтрувати результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар