03 березня 2020

Вітаємо з Всесвітнім днем письменника!


Письменник – це НЕ той, хто багато пише, 
це ТОЙ, кого багато читають. 
Михайло Генин

       Вітаємо всіх «пишучих» друзів із Міжнародним днем письменника. Кожен з нас, безсумнівно, трохи письменник. Ми пишемо пости в соціальні мережі, коли в нас дійсно є, про що розповісти широкому загалу, коли немає сил мовчати. Ми пишемо, коли плануємо і в наших головах з’являється картина того, про що мріємо, чого бажаємо та чим захоплюємося. Ми пишемо, коли на душі недобре, ніби «спалюємо» погані думки.
       Ми пишемо, коли кохаємо, та нам, на жаль, майже завжди бракує слів, щоб сказати про те, що насправді відчуваємо. Ми пишемо, коли з чимось незгодні, коли стаємо свідками несправедливості. Та набагато важливіше не те, про що пишемо, а сам процес, творча діяльність, продукт якої – завжди велика цінність для суспільства.
       Безперечно, є люди, які пишуть за тієї ж потреби, що і усі ми, але по-іншому. Вони відрізняються силою слова, широтою розуміння, бажанням розповісти багатьом людям про щось дуже важливе. Це звичайні люди: вони ходять по тій самій землі, дихають тим же повітрям… Різниця лише в тому, що вони інколи прокидаються посеред ночі, щоб записати рядки, які їм «прийшли»; люди, у яких народжується щось важливе і неповторне. 
     Це – письменники. Велика їм вдячність за чесність, за їхнє сумлінне відношення до миру, за їхнє бажання не мовчати, ділитися, розуміти, доносити до читачів такі важливі думки.
Зі святом, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар