20 березня 2020

21 березня - Всесвітній день поезії


Найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери. Вони були створені принцесою Ен-Хеду-ана (En-hedu-ana) і знахідка підтверджена артефактами.

Як багато прекрасних віршів і текстів пісень, написаних великими поетами, зберігаються в нашій пам'яті протягом усього життя! І правда, поезія - це велика сила, яка служить для людей способом вираження почуттів, переживань і захоплень. Римовані рядки, розташовані в смисловій послідовності, здатні зворушити до глибини душі, викликати бурю емоцій і вражень. Щоб висловити подяку всім поетам на Землі, людство відзначає щороку День поезії.

Ідея святкування належить ЮНЕСКО. У 1999 році на 30-й сесії, ця організація підписала резолюцію, згідно з якою День поезії знайшов статус Всесвітнього свята. Через рік його вже відзначали вперше у вузьких творчих колах.

Головною метою проведення Дня поезії стало бажання долучити людей до творчості, відродити віршовану культуру, розвинути творчу діяльність не тільки серед населення, але й в культурних видавництвах і Системах Масової Інформації.

Сама по собі поезія переживала безліч етапів свого формування, починаючи з часів первісної людини. Тим не менш, мистецтво римувати і вміло складати зворушливі тексти дожило до наших часів.

Вітаємо із Днем поезії!

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар