11 березня 2020

"Славимо відважних"



Через декілька днів, а саме - 14 березня, вся країна відзначає День українського добровольця. Це свято встановлено в 2017 роцы Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Саме у цей день у 2014 році понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Новій Петрівці під Києвом для проходження військової підготовки. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

10 березня у бібліотеці ім. І.П. Котляревського відбувся захід, приурочений до цього дня. Провела його бібіотекар Вероніка Гончар. Присутні студенти ДПТНЗ "Ізмаїльське вище професійне училище" мали змогу дізнатися "з перших вуст" про ті труднощі, з якими колись може зіткнутися кожна людина; про волонтерство; про будні добровольців. На заході  виступила голова ГО "Центр реабілітації ветеранів АТО", волонтер Олена Аршинова. Вона поділилася своїми власними спостереженнями над реальним життям добровольців та історіями з місця подій, свідком яких була сама особисто.

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам'ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Давайте ніколи не забувати ті подвиги, що мають міцно закріпитися у наших головах.

Бережімо мир та Україну!




Немає коментарів:

Дописати коментар