20 березня 2020

ТОП-10 ознак щасливої людини (До Міжнародного дня щастя)


У 2012 році ООН своєю резолюцією №66 / 281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя (International Day of Happiness) з метою визнати важливість щастя в житті кожної людини і підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Експерти назвали 10 ознак щасливої людини:

1. Щасливих людей зовсім не цікавить, що думають про них інші. Це не означає, що такі люди не помиляються. Але це означає, що вони ніколи не оглядаються в пошуках схвалення чи осуду.

2. Вони вміють бачити ситуацію "зі сторони". Китайська мудрість стверджує: Правильно чинить той, хто спостерігає за своїм життям відсторонено – як мавпа, яка сидячи на дереві спостерігає за сутичкою двох тигрів.

3. Ні про що не шкодувати. Втрачені можливості, кохання, яке так і не відбулося, зрада друзів – все це не вартує нашого часу та енергії.

4. Вміють дякувати. І йдеться тут не про чергову вдячність, а про ту, що йде від щирого серця.

5. Зберігають відчуття новизни. Ставити перед собою нові цілі і досягати їх – це прекрасно. Але дуже часто в гонитві за тим, чого ще немає, ми не встигаємо сповна насолодитися тим, що вже є! Саме це і робить нас нещасними.

6. Вміють над собою посміятися. Здатність щиро сміятися над самими собою притаманна тільки сильним духом та розумом людям, які не бояться жодних стереотипів чи упереджень.

7. Живуть "у відділі сьогоднішнього дня". Люди, які живуть під тягарем минулих помилок та негативного досвіду, з одного боку, і під страхом пережити провал в майбутньому – з іншого – не живуть взагалі.

8. Ніколи не припиняють навчатися. Книги, подорожі, нові хобі, іноземні мови, бажання пізнати цей світ і ніколи не переставати дивуватися – це ще одна чудова звичка щасливих людей, тому що саме вона допомагає їм реалізовувати себе.

9. Ніколи не заздрять. Ми звикли порівнювати себе з іншими і співставляти свої успіхи з успіхами оточення. В здоровій конкуренції немає нічого поганого, втім, найчастіше вона переростає у відчуття незадоволеності самим собою та заздрості до людей більш успішних.

10. Правильно вибирають друзів. Спілкуйтесь зі щасливими – і вони заразять вас щастям. Спілкуйтесь зі щедрими – і станете такими само. Якщо ж ви сумуєте – шукайте людей життєрадісних".

Зі святом!

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар