28 лютого 2020

«52 герца» Івана Дерменжи



28 лютого в бібліотеці ім. І. П. Котляревського  відбулася презентація третьої збірки віршів Івана Дерменжи – «52 герца», до якої увійшли не лише нові твори, а й деякі вже відомі. Автор поділився з глядацькою аудиторією цікавими історіями зі свого життя, пов’язаними з творчою діяльністю та особистими враженнями. Цікаво, що багато творів мають реальну основу, тобто написані під впливом життєвих обставин або особистих спостережень. Особливе зацікавлення викликала історія про дівчину, яка попросила поета написати для неї вірш, що він і зробив. Навіть не вірш, а цілу книгу. Іван Дерменжи – професійний юрист, тому багато історій він бере із професійної практики. 
Захід провела бібліотекар Наталія Білоусова. Присутні на презентаціїї були співробітники бібліотеки та усі бажаючі. Вони охоче включались у бесіду з автором, ставили питання та уважно слухали вірші, які поет з натхненням читав, коментуючи.
Про що ж його вірші? Напевно, це найперше запитання, що виникає в голові. Про людські переживання, про красу природи, про рідний край - Бесарабію, якій присвятив у новій книзі цілий розділ. Проте найбільше, звичайно, поезій про любов. 
Творчість поета просякнута тонким сарказмом, глибокими та щирими почуттями, авторськими настроями. Поет навіть назви для своїх збірок обирає продумано, адже найперше, на що звертає увагу читач – це саме назва. Отож розповідь про те, чому саме 52 герца, а не, скажімо, 50, викликала неабиякий інтерес у присутніх. Як це пов’язано з китами і чому саме ця збірка дістала таку назву? Про це автор розповів особисто та емоційно.
Вітаємо Івана Дерменжи з презентацією нової книги та бажаємо натхнення!

Валентина Титаренко

DSC04732DSC04721
DSC04725
DSC04705

Немає коментарів:

Дописати коментар