13 лютого 2020

Серця скоряються коханню…

Кохання – то найкраще почуття!
Воно не має меж, воно безкрає!
З любові починається життя,
Вона усе найкраще починає!

День Святого Валентина – порівняно нове для України свято, яке найбільше припало до душі молоді. В цей день закоханні обмінюються подарунками, влаштовують романтичні вечори, призначають побачення, освідчуються в коханні. Кохання існує стільки, скільки існують люди і займає головне місце у їхньому житті. Доказом того є численні казки, пісні, легенди, перекази та художні літературні твори. 
У бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих до Дня закоханих представлена  інформація з історій особистого життя українських письменників. «Без любові немає життя» - цей вислів справедливий. Саме кохання, любов – це джерело творчого натхнення багатьох поколінь. До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, композитори, скульптори, філософи, поети й письменники: Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Андрій Малишко, Ліна Костенко та інші, які оспівували вічне почуття кохання. 
Відомо, що завдяки емоційній та чутливій натурі одна з культових постатей українського письменства Тарас Шевченко закохувався часто. Але ж які жінки ввійшли в історію завдяки тому, що стали його музами, полонили його душу, надихнули на створення шедеврів? Іван Франко відомий як геніальний письменник та поет, борець і взірець. А поміж тим він був людиною, в житті якої було багато кохання, пристрасті і, звісно ж, жінок. Хто вони – кохані Франка? Кому присвятив свої найліричніші рядки поет-шістдесятник Василь Симоненко, якому судилося прожити всього 29 років? Яким було особисте життя великої письменниці та культурної діячки Лесі Українки? Адже відомо, що кохання, переживання та розчарування  мали великий вплив на її геніальну творчість. Відповіді на усі ці запитання читачі можуть знайти на святковій викладці «Серця скоряються коханню…»
Користувачі бібліотеки мають змогу поринути в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох. Підібрані матеріали на виставці розповідають як любили, переживали палкі, часом й трагічні миті письменники, як складалося їхнє особисте життя, хто давав літературним геніям натхнення для творчості, а часом доводив їх до відчаю. А знайомство з подробицями особистого життя українських митців допоможе краще пізнати постаті видатних людей, їх вчинки та творчість. 

Немає коментарів:

Дописати коментар