20 лютого 2020

«Їх прийняло небо...»



У четвер, 20 лютого, в бібліотеці ім. І. П. Котляревського відбулася година патріотизму.
Згідно з указом Президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20-того лютого відзначають День героїв Небесної сотні. Ця дата встановлена на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України. Ці трагічні події увійшли у новітню історію України як символ всенародного супротиву злочинній владі, тому дуже важливо прищеплювати молодому поколінню повагу до тих, чиї імена назавжди залишаться на наших устах та у наших серцях.
Провела захід бібліотекар Анна Павленко. Присутні на цій годині патріотизму були різного віку, роду діяльності та особистих вподобань: учні середніх та старших класів ЗОШ № 4, студенти Ізмаїльського технікуму економіки та права, вихованці воєнно-морського ліцею та просто небайдужі. Вони мали змогу пізнати героїв Небесної сотні з іншого боку, дізнатися, чим вони займалися по життю, яким вбачали майбутнє не лише своєї сім`ї, а й всієї нації, вшанувати п`амять загиблих хвилинною мовчання.
На сучасному етапі вийшло багато статей, книг і кінофільмів, присвячених тим страшним подіям. У мережі представлено документальний фільм «Небесна сотня», кадри з якого були продемонстровані присутнім. Історія тих, хто загинув за свободу і за власну державу, за наше спільне майбутнє без кровопролиття, не залишила байдужим, напевно, нікого.
Гасло, сповнене гіркоти та приправлене сльозами матерів, дружин та дітей, сльозами усього народу: «Герої не вмирають!», адже горе не має меж, воно згуртовує людей. Майдан став символом нашої свободи, збережімо її разом!

Валентина Титаренко



Немає коментарів:

Дописати коментар