11 березня 2012

Українська сучасна музика: Сестри Тельнюк

Хотіла чимось побалувати читачів. Спробуйте. Гарний вокал. Трохи складно, та тексти сестрам пишуть не абихто. Також можна подивитися ТВі: музика.. з Марією Бурмакою 
«Сестри Тельнюк» – два жіночі голоси, два характери, два настрої, дві долі.
«Сестри Тельнюк» – єдина гармонія двох. Слова Галі та музика Лесі переплітаються так, що глядач занурюється в особливий світ мрій, образів, спогадів, асоціацій. Це справжній простір без меж. Ідеальний синтез музики та слова.


Про них говорять: «ковток свiжого повітря», «лiки вiд розпачу», «мiстерiя слова й музики», «останнiй бастiон високої поезiї та музики у просторi сучасної української пiснi», «музика великого міста», «adult alternative». У музиці Сестер звучать близькі кожному почуття, думки, де електрично-швидко біжать образи близьких і далеких. Щось таке живе у душі кожного з нас.
Небанальна музика та зухвало-щирі слова взялися не просто так – їм передували довгі роки навчання, експериментів, росту і родинного тепла.
Все почалося в дитинстві. З 13 років Галя і Леся пишуть рок-балади, ескізи, пастелі, елегії, пісні для хорового виконання – усе на вірші поетів-класиків української літератури.
Недаремно Станіслав Тельнюк – відомий український письменник, літературознавець, поет, перекладач – і Неллі Копилова – філолог, перекладач зі східних мов, редактор – створили для Галі і Лесі органічну атмосферу поетичного слова і його ритмів, кольорів, мелодики. У 1986 році творчості дівчаток було дано назву – «Сестри Тельнюк».
Сьогодні пісні створюються і на класичні поетичні тексти українських і зарубіжних поетів, і на оригінальні поезії Галі Тельнюк. А Леся Тельнюк залишається незмінним камертоном звучання проекту – саме вона пише музику до всіх пісень.
В арсеналі «Сестер Тельнюк» безліч стилів, жанрів і звучань. Філософські балади та романси, фольк-рокові композиції та ескізи, акапелла та пісні з елементами медитативної мело-декламації, джаз-рок, art-рок і trip-hop.. у їхніх руках насправді багата палітра, що дозволяє експериментувати в усіх можливих музичних напрямках та створювати власні.
Відтак кожен новий альбом є випробовуванням себе у новому стилі – змінюється світосприйняття, а разом із ним змінюються тексти і музика. Діапазон широкий – від акустично-академічної суворості до рокової свободи та альтернативи.
Новий альбом – це нова програма, тобто новий концерт. Виступи «Сестер Тельнюк» – це театральне дійство з власною драматургією і особливою схемою розгортання образів, це розмова Сестер між собою і водночас щирий діалог із кожним глядачем.
СЕСТРИ ТЕЛЬНЮК : ГОРІХ: музично-поетичне тріо Забужко та сестер Тельнюк

Немає коментарів:

Дописати коментар