25 жовтня 2024

Радіодиктант національної єдності - 2024

                25 жовтня в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. І.П. Котляревського відбулося традиційне щорічне написання Радіодиктанту національної єдності – 2024 до Дня української писемності та мови. Це всеукраїнська акція єднання навколо рідної мови, до якої приєднуються усі бажаючі з різних регіонів нашої держави та з інших країн світу уже 25-ий рік поспіль.

                До написання Радіодиктанту долучилися заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов, заступниця Ізмаїльского міського голови Катерина Татаринцева, начальниця Управління культури і туризму Ізмаїльської міської ради Людмила Головльова, а також директори та заступники директорів закладів і установ культури міста.

                Текст Радіодиктанту у прямому етері зі студії зачитав поет, нині військовий, Павло Вишебаба. Цьогорічний диктант називався «Магія голосу», його авторкою стала письменниця Оксана Забужко. Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

                Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі.

Бібліограф ІІ категорії
ЦМБ ім. І.П. Котляревського
Валентина Семенова

Немає коментарів:

Дописати коментар