13 квітня 2020

5 книг про подорожі, які варті уваги


Пропонуємо вашій увазі 5 книг про подорожі, які можуть за лічені хвилини перенести вас в ті місця, де ви завжди хотіли побувати. Все це можна відчути, навіть залишаючись вдома.



"З табуретом до океану". Павло Солодько, Леонід Кантер

Ця книжка розповідає про пригоди друзів, які, сидячи одного разу на кухні, вирішили віднести чотири табурети з цієї кухні до чотирьох океанів – Атлантичного, Індійського, Льодовитого й Тихого – та залишити їх як пам'ятки на узбережжях. Звичайні кухонні табурети. Сказано – зроблено. За п'ять років три табурети вже стояли на берегах трьох океанів. Залишився останній – Тихий. І ось мистецький спецназ висаджується у Нью-Йорку. На кожного – по 33 долари та 33 центи, а також паспорт з візою. Група має місію: перетнути Америку з півночі на південь до мису Горн, рухаючись через десятки країн і кордонів, через гори, пустелі та джунглі.

"Мистецтво подорожі". Ален де Боттон

Відчуй смак мандрів, не виходячи з дому – подорожуй разом із Аленом де Боттоном. У книжці філософських есеїв про мандри британський письменник рефлексує над поняттям подорожі, порівнюючи свій досвід із досвідом інших видатних мандрівників. Разом із французьким поетом Шарлем Бодлером та американським художником Едвардом Гоппером автор розмірковує над романтикою придорожніх кафе, заправок та аеропортів. Ця книжка — про мистецтво, літературу та філософію, особливий погляд на мандри і тих, хто подорожує. 

"Пляж". Алекс Гарланд

Ще одне художнє твір у списку — бестселер британського автора Алекса Гарланда. У книзі описується історія молодих бэкпэкеров, що намагаються відшукати захований тайський острів, який, як вони сподіваються, може стати для них раєм на землі.
Однак історія повертається дещо іншим чином, коли на острові своєї мрії вони знаходять облаштовану комуну з таких же приїжджих європейців. Додаткову популярність твору принесла екранізація 2000 року з Леонардо Дікапріо в головній ролі.

"Невероятный Киев Лады Лузиной". Лада Лузіна


Київ є містом відьом і столицею Віри. Неймовірна книга від чудової і таємничої Лади Лузіної. Секрети будинків, містика храмів, вулиць, різні легенди, які стали життям, а також фотографії неймовірної Лади – тут кожен знайде для себе щось своє і одночасно щось нове. Посібник вийшов досить яскравим, барвистим і дуже насиченим цікавими фактами. Лада продумала все, до найменших деталей. На сторінках книги про пригоди найкращі «кадри» зі столиці України, які ви побачите очима пані Лузіної. Таємничий світ великого міста, зі звичаями і життям давньої епохи. Автор зуміла чітко передати саме той Київ, де бувальщина тісно переплетена з легендою. Проте, вигадку Лузіна все ж відокремлює від реальності.

"Дрейф. Вдохновляющая история изобретателя, потерпевшего кораблекрушение в открытом океане". Стівен Каллахен 

Шедевральна книга про неймовірну силу волі і витривалість людського організму! Мандрівник-яхтсмен, Стівен Каллахен розповідає власну дивовижну історію боротьби за життя з не знаючим жалості Атлантичним океаном. Основою матеріалу послужили реальні факти трагічного краху корабля, де, власне, автор і перебував. В результаті, Стів опинився серед вируючого океану в 800 милях від найближчого берега в одному гумовому плоту. Будучи за крок від смерті, він, тим не менше, знайшов в собі сили і віру в виживання. І через 76 днів таки врятувався.

Немає коментарів:

Дописати коментар