14 квітня 2020

Фантастичний світ Сергія Дяченка (75 років від Дня народження письменника-фантаста)


Сергій Дяченко – український російськомовний фантаст, який творить разом із дружиною Мариною Дяченко. Він народився 14 квітня 1945 року у Києві. Син видатного українського мікробіолога, професора Сергія Степановича Дяченко.
У 1966 році закінчив Київський медичний інститут, працював лікарем-психіатром. Кандидат біологічних наук. 1989 року закінчив сценарний факультет ВДІКу. Член Союзу кінематографістів СРСР з 1987 року, Союзу письменників СРСР з 1983 року. Лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка 1987 року разом з А. Д. Борсюком (режисером), О. І. Фроловим (оператором) за повнометражний науково-популярний фільм "Зірка Вавилова" Київської кіностудії науково-популярних фільмів.
У 2013 році разом з дружиною Мариною переїхали з Росії у США та відтоді проживають у штаті Каліфорнія.
Подружжя працює разом не один десяток років. Більшість їх творів написано в жанрі фентезі, сучасної і наукової фантастики, казки. Однак акцент у них перш за все робиться на людські відносини. Самі вони називають жанр, в якому пишуть, М-реалізмом, хоча не розкривають значення букви "М".
Марина і Сергій є лауреатами найпрестижніших літературних премій в області фантастики на території СНД і одного разу навіть отримали звання Кращих письменників фентезі Європи.
На рахунку письменницького дуету близько 30 романів, більше 20 повістей, незліченна кількість оповідань і більше 20 кіносценаріїв, наприклад, на фільм "Залюднений острів" і серіал "Білая гвардія".

Немає коментарів:

Дописати коментар