02 квітня 2020

5 кращих фільмів про письменників, заснованих на реальних подіях

Якщо ви не уявляєте і дня свого життя без книги, якщо вам цікаві не тільки художні твори, але і біографії письменників, то представлена нижче добірка фільмів дійсно заслуговує вашої уваги. Всі п'ять картин повідають вам ще більше цікавих фактів про життя та творчість відомих письменників. Кожен з цих фільмів про письменників заснований на реальних подіях. Більше того, вони допоможуть вам під іншим кутом поглянути на знаменитих літераторів та надихнуть на власні творчі починання.

«За пропастью во ржи», 2017
Фільм розповідає історію про непростий творчий та життєвий шляхДжерома Селінджераавтора бестселера «Ловець у житі». Подивившись цю стрічку, ви дізнаєтеся історію першого кохання автора, про його перші надруковані оповідання, про його непрості стосунки з батьками та про жахи війни.
Подивившись цей фільм, вам неодмінно захочеться прочитати не тільки знаменитий твір «Ловець у житі», але і інші книги Джерома Селінджера.

«Джейн Остин», 2016
Якщо ви зачитуєтесь романом «Гордість і упередженість», якщо вам подобається творчість Джейн Остен, то вам буде цікаво подивитися фільм про життя цієї відомої письменниці. Кінострічка повідає неймовірно красиву історію кохання юної письменниці та самозакоханого аристократа. Естетика картини настільки реалістична, що після її перегляду вам неодмінно захочеться ближче познайомитися з творчістю Джейн Остін та прочитати роман «Эмма» або «Доводы рассудка».

«Толкин», 2019
Джон Рональд Руел Толкін – автор знаменитої трилогії «Володар перснів», що назавжди змінила літературу. Саме Толкін вигадав багатий світ Середзем'я, його історію та чарівних істот, що живуть у цьому світі.
Шанувальники творчості популярного письменника з величезним нетерпінням чекали виходу фільму, який розповідає історію життя Толкіна. Сюжет біографічної драми концентрується на юнацьких роках письменника – часі перед Першою світовою війною. З фільму ви дізнаєтесь про випробування, які йому довелося пройти у школі, як він намагався знайти друзів та любов. Пізніше, саме спогади про шкільні роки і підштовхнули письменника до створення цілої низки творів про світ Середзем'я.
Фільм залишить у вас приємний післясмак та вам неодмінно захочеться взяти в руки кілька книг автора. І тут варто зазначити, що Толкін – це не тільки хоббіти, але і безліч інших цікавих творів, наприклад, «Листи Різдвяного Діда».

«Дурная слава», 2006
Якщо ви любите фільми про літературу, то ця кінострічка безумовно заслуговує вашої уваги. Картина розповідає про те, як Труман Капотедовелося розслідувати вбивство сім'ї фермера і як це розслідування підштовхнуло його до написання книги «Холоднокровне убивство». Приголомшливий акторський склад робить перегляд фільму ще більш цікавим. Після цієї кінострічки вам неодмінно захочеться ближче познайомитись з творчістю письменника, а його книги «Завтрак у Тиффани» та «Дороги, ведущие в Эдем» стануть відмінним для цього рішенням.

«Дафна», 2007
Ця кінострічка познайомить вас зі значним відрізком життя Дафни Дюмор'є – знаменитої англійської авторки, яка писала твори в жанрі психологічного трилера. За сюжетом фільму, визнана письменниця та мати двох дітей вела досить закритий спосіб життя і нікуди не збиралась виїжджати зі свого маєтку в Англії. Проте життя часто вносить свої корективи у плани, і тепер Дафні треба їхати до Америки, щоб довести, що її твори не є плагіатом...
Якщо ви ще не встигли познайомитись з творчістю Дафни Дюмор'є, то після перегляду цього фільму вам неодмінно захочеться це виправити та прочитати роман «Ребекка», «Путь к вершинам, или Джулиус» та інші її твори.

Немає коментарів:

Дописати коментар