20 березня 2015

З днем народження, Ліно Василівно!


20 березня в Ізмаїльській міській бібліотеці ім.. І. П. Котляревського відбулась літературно-поетична зустріч, присвячена дню народження нашої улюбленої українки – Ліни Костенко.

Ведуча, майже тезка Ліни Василівни – Олена Костенко, бібліотекар абонементу, відчинила двері для студентів ІГГУ та ІІВТ в дивовижно яскравий світ художнього слова видатного українського митця Ліни Василівни Костенко, яка 19 березня 2015 року зустріла свою 85-ту весну.

На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як «нерозгадане чудо», як «неймовірний птах», як «голос народу». Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.

Загалом, українській літературі щастить на великих жінок. Поруч з талановитими, легендарними українками (від піснетворки Марусі Чурай до розстріляної фашистами Олени Телигі) постає сьогодні перед нами оця красива, мудра, мужня, талановита жінка з вічною таємницею в очах.

Отже, сьогодні гостям бібліотеки запропонували «скуштувати» замість торту іменинниці трохи не менш смачної поезії Л.В. Костенко.

Вслухайтесь в слово Поета, серцем доторкніться його чар, вдумайтесь в його глибокий зміст – і вам відкриється багато таємниць, життєвих, і поетичних.






Немає коментарів:

Дописати коментар