20 квітня 2018

Акція "Збережи Землю, принеси використану батарейку в бібліотеку" триває.


Акція "Збережи Землю, принеси використану батарейку в бібліотеку" триває. До нас долучились вчителі та школярі ізмаїльської ОШ №3. Вони зібрали та принесли до бібліотеки дві чималі коробки батарейок. Дякуємо всім учасникам та організатору доброї справи Дмитру Григорашенко за небайдужість до екології нашого міста.

Далі наводимо без змін статтю з сайту "Освіта та дозвілля Ізмаїлу"
Сучасна техногенна цивілізація призвела до стрімкого погіршення екологічної ситуації в світі. У наш час є безліч глобальних екологічних проблем, які потрібно вирішувати, а головне – можна! Однією з таких є батарейки.

Батарейка – це джерело небезпеки для навколишнього середовища. Всього одна пальчикова батарейка може забруднити близько 400 літрів води або 20 квадратних метрів землі.

Саме тому, в ЗОШ№3 було вирішено провести екологічну акцію "Збережи довкілля", ініціаторами якої виступили наші джурівці. Початок акції співпав з Міжнародним Днем Землі, який святкується 24 березня. В цей день представники козацького рою «Гайдамаки» провели природоохоронний захід для учнів нашої школи. На ньому джурівці розповіли про те, що являють собою використані батарейки, якими вони бувають, яку шкоду приносять для людей та навколишнього середовища, а також про те, як зменшити їх негативні наслідки. Для цього "Гайдамаки" запропонували школярам зібрати використані батарейки для утилізації.

Екологічна акція "Збережи довкілля" продовжувалась до 13 квітня, протягом цього часу було зібрано близько 800 батарейок. Серед класів найбільшу кількість здав 4-Б клас – 158 батарейок, а серед учнів – представник 2-А класу Андрій Прокопенко (90).
13 квітня усі батарейки були передані у бібліотеку Котляревського, представники якої направили їх міській громадській організації «Право на майбутнє», яка відправила їх на подальшу утилізацію.

Також представниками шкільного самоврядування було вирішено зробити акцію "Збережи довкілля" довготривалою. Взяти в ній участь може кожен житель нашого міста. Для цього треба просто принести використані батарейки в кабінет виховної роботи ЗОШ N3 (Пушкіна, 123) або в магазин "Пан Продукт" (Пушкіна 126). Збережемо довкілля разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар