23 квітня 2021

«У бібліотеці нові книги»

Ізмаїльська центральна бібліотека

ім. І.П. Котляревського ЦБС для дорослих

 

«У бібліотеці нові книги»



«Читати - це як думати, молитися, говорити з приятелем, висловлювати свої думки, вислуховувати ідеї інших, насолоджуватися музикою, бачити прекрасний пейзаж і прогулюватися по пляжу».

Роберто Боланьо, чилійський поет і прозаїк (1953-2003)

Шановні читачі бібліотеки!

Пропонуємо вашій увазі інформаційно-бібліографічний огляд нових надходжень                                   «У бібліотеці нові книги».

Ізмаїльська центральна міська бібліотека ім. І.П. Котляревського ЦБС для дорослих стала учасником Державної програми поповнення фондів публічних бібліотек у 2021 році. Згідно з розподілом Держаної установи «Українського інституту книги» бібліотека отримала 317 примірників. Це яскраві видання на будь-який смак для читачів різних вікових груп.



 Нові книги в бібліотеці - це завжди маленьке свято! Запрошуємо читачів за книгами різних жанрів. Книги шукайте на полицях відкритого фонду абонемента, в читальному залі, на виставках, запитуйте у бібліотекарів!



Мойєс, Джоджо.

    Подаруй мені зірку [Текст] : [роман; пер. з англ.] / Джоджо Мойєс.  –Харків : Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2020. – 396 с.

УДК  821(410)  821.111-3

 

Джоджо Мойєс – англійська романістка, журналістка, одна з небагатьох письменниць, яка двічі здобула премію Асоціації любовних романістів у номінації «Любовний роман року», володарка нагороди «Книга року» від Galaxy Book Award. Її зворушливі історії кохання посідають перші позиції у списках бестселерів The New York Times, їх перекладено багатьма мовами світу.

Еліс просто хотіла бути щасливою. Гадала, що одруження подарує їй те, про що вона так мріяла. Але коли рідна Англія лишилася за океаном, Кентукі зустрів її задухою та консерватизмом. Чоловік, який в усьому слухався батька, почуття скутості – все, що отримала Еліс. Тож коли в містечку почали шукати волонтерів для кінної бібліотеки, вона не вагаючись погодилася. Тут Еліс знайомиться з Марджері, яка не кориться закам’янілим традиціям і знає, як це – бути по-справжньому щасливою та вільною. Життя Еліс карколомно змінюється. І чоловік, який був для неї всім, виявляється чужим. Бо вона вже давно кохає іншого. Того, з ким зможе стати собою…

Прекрасна книга яка показує як нелегко жилося жінкам в тому далекому 1937 році. Логіка якщо він б'є значить любить – дика, непріемліва.

Книга оповідає про жінок чиїм духом не можна не захоплюватися, як і вчинками.

Читається дуже легко, захоплює реалістичними і в той же час, несподіваними поворотами сюжету.

 

Грохоля, Катажина.

Г'юстоне, у нас проблеми : [роман : пер. с пол.] / Катажина Грохоля; пер. Наталка Сняданко.– Львів : Вид-во Старого Лева, 2020.– 744с.   На укр. мові

УДК 821.162.1'06-31=161.2

 

 «Г'юстоне, у нас проблеми» – захопливий і веселий роман Катажини Ґрохолі – відомої польської письменниці, авторки багатьох книжок-бестселерів, яку так люблять читачі у всьому світі за її неповторний стиль та тонкий гумор. Життя Єремії годі назвати щасливим та успішним. Щогодини з ним трапляється якась халепа. Він у свої тридцять два роки – невдаха, безробітний кінооператор, який розійшовся з коханою, проте досі щодня думає про неї. Мати ненав’язливо, проте постійно втручається у синове життя, а ще материн собака люто його ненавидить. Подруги поводяться незрозуміло і змушують нервувати. Сусідка знизу, Сіра Кошмаріна, доводить до сказу, раз у раз б'ючи шваброю в стелю. Всі вони - молоді, старі, розумні, дурні, потрібні й непотрібні - чогось хочуть і постійно псують йому існування. Проблеми – немов кадри у кінострічці, та змінити сценарій свого життя Єремія зможе лише сам.


Кіз, Деніел.

    Притулок пророцтв [Текст] : [роман; пер. з англ.: С. Берлінець, В. Куча] / Д. Кіз ;. – Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 320 с.

УДК  821.111

Деніел Кіз один з найвідоміших американських письменників XX століття. Це єдиний автор, що здобув дві найпрестижніші літературні нагороди (Г’юґо і Неб’юла) за два твори з однаковою назвою – оповідання «Квіти для Елджернона» та однойменний роман.

Насправді зброя не здатна вбити. Поки вона лежить у шухляді чи в арсеналі, це звичайний предмет, такий самий, як ложка чи ручка. Зброя  –лише інструмент. Знаряддям убивства вона стає тільки тоді, коли опиняється в руках убивці. Рейвен ніколи й нікому не хотіла завдати шкоди. Але вона – бомба сповільненої дії. Те, що зберігає її пам’ять, здатне занурити світ у кровопролитну війну. Або врятувати сотні невинних життів. Рейвен – смертельна зброя. Усе залежить від того, до чиїх рук вона потрапить…

 

Джіо, Сара.

Я кохатиму тебе завжди : [роман; пер. з англ. С. Мокра .] / Сара Джіо;– Харків : Віват, 2020 . – 288 с. – (Художня література) .

УДК  821.111(73)

У цій теплій і водночас щемкій історії майстерно сплітаються події минулого й сьогодення. Головна героїня Кейлі Крейн не може повірити у власне щастя: вона успішна журналістка й наречена ідеального хлопця. Проте, Кайлі зустрічає на вулиці свого колишнього хлопця Кейда Макаллістера, коханням цілого її життя, який зник 10 років тому. Ця зустріч несподівано змінює все. Кейд став бездомним, живе на вулиці і з минулого життя нічого НЕ пам'ятає. Він не впізнає Кейлі, але вона вирішує дізнатися, що сталося з ним, колишнім керівником фірми звукозапису, і допомогти йому владнати своє життя. У спробі допомогти і з'ясувати що ж з ним сталося Кайлі доведеться зіткнутися з минулим почуттями. Їй доведеться вибирати між майбутнім нареченим і любов'ю з минулого.

Надзвичайна розповідь про щирі намагання, глибокі почуття й соціальні проблеми, які не варто ігнорувати.


Лорі Голс Андерсон.

«Говори» [роман; пер. з англ. О. Голуб]  / Лорі Голс Андерсон. – Х. : Віват, 2019. – 192 с. – (Серія «Художня література»)

 

Гостросоціальний роман Лорі Голз Андерсон «Говори» написаний у формі щоденника тринадцятирічної дівчинки.                          

Мелінда Сордіно ізгой в своєму новому класі. Її за щось ненавидять колишні друзі і подруги, а Мелінда навіть не намагається захиститися. Вона мовчки, без сліз виносить всі приниження і намагається знайти розраду в малюванні.

У минулому дівчинка була досить популярною, але якась обставина налаштувала всіх проти неї. Вона приховує правду, про яку не хоче говорити, ту правду, яка може змінити все, яка повністю виправдовує її. Всі без кінця просять Мелінду говорити, але ніхто не бажає слухати.

На перший погляд, у романі показано звичайне шкільне життя американського підлітка, який не надто добре комунікує з учителями, батьками й друзями. Та на цьому тлі перед читачами постає страшна реальність, у якій панує лицемірство, байдужість, егоїзм, емоційне й фізичне насильство. У школі інколи відбувається будь-що – і оточенню байдуже. А в складному підлітковому віці так важко віднайти в собі впевненість, щоб домогтися уваги, навчитися говорити й не боятися. Ця книжка допоможе юнакам та дівчатам розібратися в собі та уникнути помилок, а батькам – зрозуміти власну дитину.

 

Джей, Мег.

    Визначні роки. Від 20 до 30. Вмикай на повну та досягай максимуму [Текст]: [пер. з англ.] / М. Джей. – Харків : Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2020. – 239 с.

УДК  316.6 316.6+159.9 159.9

Популярна американська письменниця і доктор психології, яка більшу частину професійної діяльності займалася вивченням депресії, гендерних відмінностей і особливостей розвитку людини в період між        20 і 30 роками. Літературна творчість Мег Джей представлено низкою статей в наукових і популярних журналах, а також декількома книгами. Роботи автора охоче публікують такі престижні журнали, як The New York Times, Forbes, Psychology Today.  Понад 250 п’ятизіркових відгуків на Amazon.com.

Існує міф, що юнакам і дівчатам, яким минуло двадцять, бракує тямущості, щоб цікавитись інформацією, здатною змінити життя. І міф про те, буцімто тридцять – це нові двадцять і зробити щось у пізнішому віці означає зробити це краще. Натомість Меґ Джей довела факт, що 80 % доленосних подій відбуваються в житті людини до 35 років. Дві третини зростання рівня зарплатні припадає на перші десять років кар’єри. До тридцяти років понад половина людей одружуються, зустрічаються або живуть разом із майбутніми чоловіками чи дружинами. Характер найістотніше змінюється в період від двадцяти до тридцяти років – не до і не після. До тридцяти років мозок людини завершує свій розвиток. І що тепер робити з цією інформацією? Саме час дізнатися, як не змарнувати можливості «вирішального десятиріччя»!

Ця книга про десятиліття, якє визначає долю людини. Інвестиції, зроблені в цей період у власний розвиток у всіх сферах життя, принесуть максимальну віддачу. Автор пояснює, чому не варто відкладати початок дорослого життя на потім, і розповідає, що потрібно робити в цей час життя людини.

 

Сіґман, Маріано.

Таємне життя розуму : як ми мислимо, відчуваємо й вирішуємо : [Текст]; пер. с англ. Юлія Костюк; Гол. ред. О. С. Кандиба] / Маріано Сіґман .– Харків : Віват, 2019.– 285,[2] с.– (Саморозвиток)

– На укр. мові.

УДК 159.91:612.82](02.062)

 

Сенсаційна подорож у глибини людського інтелекту від світового лідера нейронауки! Написана на основі найновіших досліджень книжка «Таємне життя розуму» Маріано Сіґмана пропонує революційне бачення ролі нейронауки в нашому житті, розкриваючи таємничі процеси, що відбуваються в мозку і визначають, як ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо. По двадцяти роках дослідження внутрішніх механізмів людського мозку доктор Сіґман обстоює унікальний погляд. За допомогою досягнень фізики, лінгвістики, психології, педагогіки й інших дисциплін він намагається пояснити, чому в людей, що розмовляють кількома мовами, рідше розвивається деменція, як новонароджені, ще не вміючи говорити, розрізняють добро і зло, а також як «прочитати» думки пацієнтів у вегетативному стані, розшифровуючи показники активності їхнього мозку.

 

Сінґер, П. В.

Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж [Текст]: [пер. з англ. Я. Лебеденко] / П. В. Сінґер, Емерсон Т. Брукінґ ; – Харків : «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 319 с.

 

Книжка, що допоможе зрозуміти світ, у якому ми живемо.

Книжка року за версією Amazon, The New York Times, Washington Post, Time рекомендують Хочеш миру – готуйся до лайків.

Це одна з найактуальніших книг для прочитання в 2021 році. Це історія про зіткнення трьох важливих частин будь-якого суспільства: війни, політики і соціальних мереж.

І поки одні воюють за лайки під постами з рекламою одягу або з відпочинку під пальмами, автори цієї книги заглянули в найдальші, темні і не очевидні для звичайного користувача сфери діяльності соціальних мереж. А саме як з їх допомогою, країни ведуть війни і керують політичною ситуацією не тільки в своїх країнах, але і так сказати, на далеких рубежах.

Автор книги розповідає про те як і де почали використовувати соцмережі для досягнення цілей (особливо політичних) шляхом маніпуляцій думками людей. Автор ніби засуджує такі дії але сам використовує цю книгу для пропаганди.

Facebook – як поле бою, а Instagram – ніби концентраційний табір вільного часу із «лайками»-наглядачами. Сюжет для кіберпанку? Аж ніяк. Наше сьогодення. У світі протягом тривалого часу точиться війна – віртуальна. Із цілком реальними наслідками, часто кривавими та смертельними, коли необережний пост може стати епітафією, а невинна «вподобайка» – приводом для арешту. Такі випадки давно стали нормою.

Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п’ять років, щоб провести ґрунтовне дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Дональдом Трампом, Росією, Китаєм, США й багатьма іншими фігурантами онлайн-життя. Ласкаво просимо до cвіту соцмережевого періоду!

Стільки фактів і досліджень – це реально потрібно бути в темі.

 

Приємного читання.

 

Інформаційно – бібліографічний відділ

 

Квітень 2021року.

Немає коментарів:

Дописати коментар