26 лютого 2021

«Осяяна сонцем Одещина»

Є край такий, що на легенду схожий, 
На казку, що в століття порина. 
На цій землі – благословення Боже: 
Одещина – моя ти сторона!

           25 лютого у Центральній міській бібліотеці ім. І. П. Котляревського відбувся історичний екскурс, присвячений 89 річниці від дня заснування Одеської області.

               Одещина розташована на південному заході країни. На півночі та сході межує з Вінницькою,  Кіровоградською та Миколаївською областями, на півдні є сусідом Румунії, на заході - Молдови. Омивається водами Чорного моря. До складу області входить острів Зміїний та ще багато мальовничих місць. 

                  Провела захід бібліотекар абонементу Вероніка Гончар. Присутні службовці Національної гвардії України мали змогу дізнатися про історію, символіку, розвиток та популярні туристичні місця цього краю, згадати або навіть відкрити для себе відомих людей, що залишили слід в історії Одеської області. Завершився екскурс переглядом музичного привітання у виконанні тріо "Берегиня". 

                  Одещина є справжнею  перлиною не тільки України, а й усієї Європи. Наша земля унікальна за ландшафтом, кліматом, бальнеологією. Вона розташована на перехресті провідних євроазійських морських транспортних коридорів – це вихід в Азовське та Чорне моря, а також  і до великих річкових магістралей – Дунаю, Дністра, Дону, Дніпра. Сім портів області пов’язані транспортними лініями з усіма великими портами світу.

                 Вітаємо зі святом, Одещина!

Немає коментарів:

Дописати коментар