20 вересня 2019

Наши новинки

Джордж, Элизабет.

     Лезвие пустоты / Элизабет Джордж ; [пер. с англ. С. Трофимова]. — Москва: Издательство «Э», 2016. — 416 с. — (Generation Z).


Кто такая Бекка Кинг? Девушка, возникшая из ниоткуда. Девушка, которой некуда бежать.

Вынужденная скрывать от всего мира свои телепатические способности, Бекка оказывается втянута в неприятности и ударяется в бега. Она находит приют на уединенном острове Уидби, но и здесь она не может доверять никому из обитателей острова.

Однако трагическое и загадочное происшествие заставляет Бекку использовать свои способности, чтобы спасти себя и своих друзей.
Диспенза, Джо

    Ефект плацебо: коли розум стає матерією / Джо Диспенза; пер. з англ. І. Павленко. 2-ге вид. — Київ: Форс Україна, 2018. — 368 с. + 32 с. кольор. вклад. ООО Издательство «Э»

Джо Диспезна (1961) — доктор хіропрактики, автор унікальної програми транформації життя, до створення якої його спонукав особистий нещасний випадок. Опісля того, як Джо Диспенза збила автівка, лікарі пророкували не найкраще майбутнє з постійним болем, пропонуючи поставити імпланти в хребет, щоб Диспенза бодай якось міг рухатися. Утім доктор Джо відважився кинути виклик традиційній медицині і замірився відновити здоров’я силою думки. І вже через 9 місяців по трагедії знову міг ходити.

Тож чи можна зцілитися лишень силою думки — без препаратів і хірургічного втручання? Це відбувається набагато частіше, ніж ми гадаємо. Феноменальні наукові дослідження, засновані на відкриттях у галузі нейробіології, психології, гіпнозу і квантової фізики, довели: мозок не розмежовує уявні переживання і реальність. Тож ми можемо вибудовувати своє життя за власними бажаннями. Оскільки в кожного з нас вбудована можливість зцілення.

Саме про це детально йдеться у книзі «Ефект плацебо», де скрупульозно описано, як (не)діють різноманітні ліки і психо-терапевтечні практики, а також наведено купу реальних прикладів зцілення пересічних людей — пацієнтів доктора Джо Диспенза.

Мураками, Харуки.

     Дэне, дэнс, дэнс / Харуки Мураками ; [пер. с яп. Д. Коваленина]. — Москва : Эксмо, 2018. — 624 с.


«Дэнс, дэнс, дэнс» (1988) — заключительный роман культовой «Трилогии Крысы» классика современной японской литературы Харуки Мураками, начатой романами «Слушай песню ветра», «Пинбол 1973» и «Охота на овец».

«Есть на свете отели, в которых никто бы не поселился добровольно. «Мы просто обязаны здесь поселиться!» - уговорила меня подруга. И вскоре исчезла».

«Почему все так? Почему я всегда остаюсь один? Почему всю жизнь в руках у меня остаются только обрывки чужих теней? Не знаю...нехватка данных. И как всегда - ответ невозможен». «Я должен вернуться в отель «Дельфин», оттуда все и начнется».

«А что же случилось с Кики? Ведь это она звала меня сюда».

«Мураками научил нас принимать и даже ценить одиночество взрослой жизни. К его книгам возвращаешься вновь и вновь за тем особым чувством единения с совершенно инопланетной Японией, в которой живут люди такие же, как мы.

И совершенно на нас не похожие».

Мойсес Наїм

     Занепад влади: Від владних кабінетів до полів битви й церков, а потім і до держави, або чому сьогодні бути при владі означає зовсім інше, ніж колись / Мойсес Наїм; пер. з. англ. О. Дем’янчук. — 2-ге вид. — Київ: Форс Україна, 2018. — 448 с.


Що зумовило перемогу Майдану? Чому вражаючих результатів досягла Арабська весна? Автор цієї книги переконливо, на багатьох прикладах і з застосуванням політичних теорій доводить, що не лише сила народного гніву, а й помітне ослаблення влади в усіх її проявах стали головними чинниками успіху.

Радикальні зміни в усіх сферах суспільного життя поступово ведуть до занепаду влади — політичної, військової, економічної, релігійної, ба навіть влади мас-медіа. Впливові раніше високі керівні особи вже не можуть реалізовувати свої забаганки так само вільно, як це було в минулому. Нині стало простіше здобути владу, однак значно важче її здійснювати і набагато легше втратити.

Міркуючи про три світові революції — збільшення, мобільності й ментальності, автор не лише показує позитивні перспективи процесу занепаду влади, а й застерігає від його серйозних небезпек, передусім через можливість скочування в анархію, безлад, втрату порядку і контролю за негативними проявами суспільної поведінки.

Соболева Л.

     Феномен Instagram 2.0. Усі нові фішки / Любов Соболева; перекладач Алла Долгая. 2-ге вид. — Київ: Форс Україна, 2018. — 288 с.


Instagram — не лише канал, завдяки якому можна й на людей подивитися, і себе показати. У книжці «Феномен Instagram 2.0» Любов Соболева розповідає, як мо-нетизувати свій блоґ, просунути інстамагазин і вивести власний бізнес на новий рівень. Тут ви знайдете відповіді на питання «Як привернути увагу своєї аудиторії?», «Як витримати конкуренцію?», «Як заробляти в Instagram і не втратити індивідуальності?» й довідаєтеся про гору підводних каменів роботи в популярній та ефективній соцмережі. Авторка на власному досвіді й на прикладі інших успішних блоґерів показує можливі шляхи досягнення успіху в Instagram.

«Феномен Instagram 2.0» — книга для всіх, хто хоче бути в тренді, має цікаві ідеї, прагне поділитися ними з іншими й отримати від цього вигоду.


Теслюк В.М.

     Основи профорієнтаційної роботи: навч. посіб. - Київ : Видавництво Ліра-К, 2019. - 304 с.


У навчальному посібнику розкрито зміст профорієнтаційної роботи в загальноосвітній школі; основні компоненти, напрями, функції, принципи профорієнтації; зміст профільного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах; організаційну структуру управління профорієнтацією; планування та координацію профорієнтаційної роботи; форми й методи профорієнтаційної роботи соціального педагога, класного керівника, учителя-предметника.

Навчальний посібник рекомендовано студентам денної форми навчання напряму підготовки «Соціальна педагогіка», викладачам, які забезпечують викладання дисципліни «Основи профорієнтаційної роботи».

Xapapi, Ювал Ной

21 урок для 21 століття / Ювал Ной Xapapi; пер. з англ. О. Дем’янчука. — Київ: Форс Україна, 2018. — 416 с.


Минуле людства у книзі Sapiens «Людина розумна». Далеке майбутнє у книзі Ношо Deus «Людина божественна». Саме настав час замислитися над питаннями сьогодення.

Що означає підйом Дональда Трампа? Що можна зробити з епідемією фейкових новин? Чому ліберальна демократія зазнає кризи? Чи повернеться Бог? Чи наближається нова Світова війна? Яка цивілізація домінує в світі — Захід, Китай, іслам? Чи варто Європі тримати відкритими двері для іммігрантів? Чи може націоналізм вирішити проблеми нерівності й зміни клімату? Що треба вчинити з тероризмом?

У третій книзі Ювала Ноя Xapapi простих відповідей не буде. Проте захоплива подорож навколо глибокого смислу подій, що відбуваються сьогодні — гарантована.

Емі Чуа, Джед Рубенфелд

    Три сили. Як виховують в успішних спільнотах/ Пер. з англ. Ірини Серебрякової. - Київ: Yakaboo Publishing, 2017. — 304 стор.


Професорка Школи права Єльського університету Емі Чуа, донька китайських іммігрантів, не вперше кидає виклик панівному підходу до виховання дітей у США. Цього разу разом із чоловіком, професором Джедом Рубенфелдом, вона дослідила вплив методів виховання та цінностей спільнот, в яких зростають діти, на їхній подальший успіх у житті. Автори дійшли висновку, що для всіх найуспішніших спільнот в Америці визначальною є комбінація трьох чинників, які автори назвали Трьома силами: відчуттям вищості, загроженістю й здатністю контролювати імпульси. Ці Три сили притаманні переважно іммігрантам у першому поколінні, релігійним і національним меншинам, які внаслідок життєвих обставин і культурних особливостей досягають виняткового успіху і вибираються на найвищі суспільні щаблі. Водночас автори роблять застереження, що поняття успіх, яке вони використовують у дослідженні, є приземленим, вимірюваним, і зрештою цей успіх не є вичерпним і остаточним, а Три сили не обіцяють щастя і гармонії.

Шарма, Ручир

     Взлеты и падения государств. Силы перемен в посткризисном мире / Ручир Шарма; пер. с англ. Н. Шаховой. — Москва : Издательство ACT : CORPUS, 2018. — 592 с.

Ручир Шарма, разработчик инвестиционной политики компании Morgan Stanley, рассматривает экономическое развитие разных стран весьма прагматично: ему важно знать, в какие страны стоит вкладывать средства, а в какие — нет. Двадцатипятилетний опыт деятельности в сфере инвестиций и анализ статистических данных из истории почти двухсот стран за период с i960 года позволили автору выработать десять конкретных правил для оценки экономических перспектив государств. Сопоставляя темпы роста народонаселения, инфляции, ВВП и другие основные показатели, он делает краткосрочные прогнозы. И, судя по процветанию Morgan Stanley у они сбываются.

Шкляр В.

      Треба спитати у Бога: новели, есеї, спогади / Василь Шкляр. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. — 320 с.


Ця збірка містить новели та оповідання Василя Шкляра, написані переважно у 1970-х роках. Цікаві колоритні характери, захопливі події та спостереження за людськими вчинками занурюють нас у самобутній світ раннього Шкляра. До книжки також увійшли неординарні, напрочуд відверті спогади автора про видатних письменників, з якими він був у дружніх взаєминах. Розлоге інтерв’ю зі Шклярем, яке взяв у нього В’ячеслав Кирилен ко, — це своєрідна автобіографічна повість автора «Чорного Ворона», 11 ьа проливає світло на його життя, творчість, у тому числі й на літературній доробок, представлений у цій книжці.

Василь Шкляр — один з найвідоміших письменників сучасної України. Успіх романів Шкляра приголомшливий: відзнаки, премії, гран-прі, неодноразові перевидання та переклади. Шкляр є лауреатом багатьох літературних премій, але чи не найдорожча з них — народна Шевченківська, яку автор отримав після того, як 2011 року відмовився прийняти з рук злочинної влади присуджену йому Національну премію імені Тараса Шевченка. Романи Шкляра постійно перебувають у лідерах продажу, окремі з них незабаром побачать своє втілення на кіноекранах.


Немає коментарів:

Дописати коментар