26 листопада 2020

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»

26 листопада Ізмаїльська центральна бібліотека ім. І. П. Котляревського взяла участь у XXIV обласному фестивалі української книги памяті Михайла Грушевського, що проходив у форматі відеоконференції через карантинні обмеження.

Бібліотекар читального залу Анна Павленко у вступному слові коротко окреслила історію розвитку поетичної творчості Придунав'я, зокрема Ізмаїла, що безпосередньо пов'язана з діяльністю літоб'єднання ім. Михайла Василюка, відомого місцевого поета і бандуриста. Наш багатонаціональний край щедрий на поетичні таланти.

Бібліотека активно співпрацє з літературним об'єднанням, проводить літературні пленери та поетичні зустрічі, організовує книжкові виставки. Про що ж пишуть придунайські поети? Що відрізняє їх творчість від творчості інших регіональних спільнот? Вони пишуть про любов у всіх її сенсах, про прояви життя, про любов до України. Окрім загальних ліричних тем наскрізною є тема рідного краю. 

У віршах придунайських поетів помітні степові ландшафти, річкові горизонти, пишна зелень на прісних берегах. У кожного митця свій стиль і манера, свій життєвий досвід, свої непомітні ниточки чуттєвого і словесного впливу на читача. 

Свою пісню «Україно, спасибі тобі» на слова відомого ізмаїльського поета Володимира Реви виконав талановитий композитор, керівник народного вокального ансамблю «Кобзарська дума»  Іван Попазов.

Книжкова виставка "Ізмаїльський Парнас"

Немає коментарів:

Дописати коментар