27 травня 2020

15 фактів про читання та книги, які потрібно знати

1. У минулому книги ставилися на полицю «навпаки»: корінцем до стіни і переднім обрізом назовні.
2. Дослідження показують, що 4-6 років – найсприятливіший вік для навчання дитини читання. Після 6-7 років навчити читати складніше.
3. У середньому люди проводять за читанням 6,5 годин на тиждень.
4. Згідно з дослідженням Єльського університету, три чверті учнів, які погано вміють читати в третьому класі, залишаться такими ж у середній школі.
5. На написання роману йде в середньому близько 475 годин.
6. Серед книг, які були написані або задумані за гратами – «Дон Кіхот» Мігеля де Сервантеса, «Подорож пілігрима» Джона Баньяна, «Тюремна сповідь» Оскара Уайльда, «Державець» Ніколо Макіавеллі.
7. Раніше в бібліотеках книги приковували до полиць ланцюгами.
8. У середньому, покупець книгарні проводить вісім секунд, дивлячись на передню обкладинку і 15 секунд, переглядаючи задню.
9. Половину всіх продаваних сьогодні книг купують люди старше 45 років.
10. Дослідження, проведені в США, показали, що діти, які навчилися читати до третього класу, мають менше шансів потрапити до в’язниці, почати приймати наркотики або не закінчити школу.
11. Жінки купують 68% всіх книг.
12. Більшість читачів втрачають інтерес до книги на 18-й сторінці.
13. Книги в м’якій обкладинці видавництва «Penguin» були створені для того, щоб зробити книги такими ж доступними, як сигарети, а перші «пінгвінівські» книжки в м’якій обкладинці поширювалися в церкві.
14. Вважається, що малограмотність щорічно обходиться бізнесу і платникам податків в 20 мільярдів доларів у вигляді втраченої заробітної плати, втраченого прибутку і зниженої продуктивності.
15. Один з найвідоміших бібліоклептоманів – Стівен Блумберг, який викрав понад 23 000 рідкісних книг з 268 бібліотек. Щоб скласти свою колекцію, яка оцінюється приблизно в 20 мільйонів доларів, Блумберг застосовував найрізноманітніші методи: іноді він пробирався до бібліотеки через вентиляційну систему і навіть шахту ліфта.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар