21 червня 2018

Нова література. Фантастика



Продовжуємо знайомити читачів з новими надходженнями в ЦМБ ім. І. П. Котляревського. Цього разу звернемо увагу на фантастичні та пригодницькі романи українських письменників.

Дяченки М. та С.

      Ключ від Королівства: роман / Марина та Сергій Дяченки; худож.-іл. 10. Є. Нікітін; худож.-оформл. Н. С. Галавур. — Харків: Фоліо, 2017. — 283с. — (Світи Марини та Сергія Дяченків).

«Ключ від Королівства» - перший роман трилогії про пригоди школярки-семикласниці Ліни Ланіної (до трилогії також входять романи «Королівська обіцянка» і «Зло не має влади»). Ця трилогія вийшла в повій серії видавництва «Фоліо» «Світи Марини та Сергія Дяченків», у якій будуть опубліковані майже всі твори (нонад 20 томів) письменників, перекладені українською та чудово ілюстровані. Також у цій серії 2017 року вийшов друком роман «Страта».

Ліна поверталася зі школи додому - втомлена, з важезним рюкзаком за плечима. Незвичайний випадок у тролейбусі привернув до неї увагу дивногс/ чоловіка. Його звали Обсрон і, як потім з'ясувалося, він був королем мандрівного Королівства. Ліну, що не одразу погодилася стати бойовим магом, чекають розчарування і перемоги, страх і радість, дружба і зрада...

Дяченки М. та С.
Королівська обіцянка: роман / Марина та Сергій Дяченки; худож,- іл. 10. Є. Нікітін; худож.-оформл. Н.С.Іалавур. — Харків: Фоліо, 2017.— 284с.: іл. — (Світи Марини та Сергія Дяченків).

«Королівська обіїцшка» — другий роман трйЯОТії про пригоди іпколярки-семикласниці Ліни Лапіної (до трилогії також входять романи «Ключ від Королівства» і «Зло не мас влади»). Ця трилогія вийшла в новій серії видав чицтва «Фоліо» «Світи Марини та Сергія Дяченків», у якій будуть опубліковані майже всі твори (понад 20 томів) письменників, перекладені українською та чудово ілюстровані. Також у цій серії 2017 року вийшов друком роман «Страта».

Ліна несподівано для себе знову потрапляє у чарівне Королівство, доля якого напряму залежить і від неї. Чи не злякасгься дівчинка, хоч вона і маг дороги, карколомних небезпечних пригод, що на неї чекають у світі, звідки немає вороня?.. Її супутники — людожер Уйма, нскромапт Максиміліан, на кожному кроці — пастка, йдеться про життя на краю від загибелі... Але Ліна не відступає від даної нею обіцянки...


Дяченки М. та С.
    Зло не має влади: роман / Марина та Сергій Дяченки; худож,-іл. Ю. Є. Нікітін; худож.-оформл. Н. С. Галавур. — Харків: Фоліо, 2017.— 316с.: іл. — (Світи Марини та Сергія Дяченків).

«Зло не має влади» — останній роман трилогії про пригоди школярки-семикласниці Ліни Латної (до трилогії також входять романи «Ключ від Королівства» і «Королівська обіцянка»). Ця трилогія вийшла в новій серії видавництва «Фоліо» «Світи Марини та Сергія Дяченків», у якій будуть опубліковані майже всі твори (понад 20 томів) письменників, перекладені українською та чудово ілюстровані. Також у цій серії 2017 року вийшов друком роман «Страта».


Що чекає Королівство, мешканці якого забули свого короля? Звісно, воно приречене на загибель та запустіння. Тим більше коли його осаджує Сарана — жахлива стонога і сторука навала змітає й витоптує все на своєму шляху, і немає від неї порятунку. У Ліни, мага дороги, є лише три дні, щоб урятувати Королівство...

Дяченки М. та С.
Страта: фантастичний роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. В. С. Бойка; худож.-іл. Ю. Є. Нікітін; худож.-оформл.Н.С.Га-лавур.— Харків: Фоліо, 2017. — 349 с.: іл. — (Світи Марини та Сергія Дяченків).

...Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором — її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу, яка зруйнує світ...









Дяченки М. та С.
      Темний Світ. Рівновага: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. О. Негребецького; худож.-оформлювач Н. С. Галавур.— Харків: Фоліо, 2017.— 283 с.: іл. — (Світи Марини та Сергія Дяченків).

Мене звуть Даша Лебедева. Філфак МДУ, другий курс. Я безтолкова і загалом середнячок. Коли роздавали таланти, мене явно відтіснили кудись у кінець черги... До того, як усе це закрутилось, я гадки не мала, що срібний кулон, який дістався мені від батька, — потужний артефакт і з його допомогою можна бачити Тіней. Я й уявити собі не могла, що ці жахливі безсмертні створіння, які висмоктують із людей радість, любов і життєві сили, будуть загрожувати моїм близьким. І, звичайно, навіть не підозрювала, що на мене можуть звернути увагу відразу двоє хлопців — самовпевнений мажор Сем і чесний добряга Міша.

Але про все по порядку. А почалася ця історія з того, що я померла...

Кідрук М.
      Зазирни у мої сни : роман / Макс Кідрук. — 2-ге вид. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. — 528 с. : іл.

На що здатний батько заради порятунку сина, якого поглинає примара, котра оселилася у снах? Мирону Бєлінському доведеться шукати відповідь на це запитання самому: його батько покинув родину дуже давно і без пояснень, його друзі не здогадуються про те, що відбувається з маленьким Тео. Мирон проковтне зраду найближчої людини, знехтує порадами лікарів, відмовиться від кар'єри і навіть дозволить ученим зазирнути в мозок свого сина. Та чи допоможе це здолати силу, яка заволоділа думками Тео? Силу, яка поза життям і смертю, поза добром і злом? І чи не занадто високою буде ціна?






Кідрук М.
    Любов і піраньї: роман / Макс Кідрук. — Харків: Книжний Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. — 288 с. : іл„ ор. вкл.

Будь-хто у своєму житті тікав від проблем. Але мало хто робив це бук-о, покинувши всі непорозуміння з коханою та вирушивши у подорож ією! Цього разу в Макса вперше не було плану подорожі, заброньова-стелів та квитків, а натомість була компанія київських «білих комірців», ішили, що зимова відпустка з фотополюванням на кайманів і піраній аналі більш екзотична, ніж пляжі Єгипту чи лижні траси Карпат. Тепер людніша у світі та водночас сповнена життям волога савана щомиті атиметься з офісної пихи та вражатиме горе-мандрівників зустрічами и екзотичними мешканцями. І нехай для когось покусаний піраньєю стане найбільшою пригодою у житті. Бо ще є ті, для кого пригода — це ндри й нове кохання!
Твердиня
Багато поколінь намагалися розгадати загадку загубленого міста інків Паїтіті. Згідно з легендами, саме в ньому старовинні племена заховали найбільші запаси золота. П’ятеро друзів вирушають на пошуки цього таємничого міста і, як не дивно, знаходять його. П’ятнадцяти -метрова Твердиня напхом напхана золотом. Та чи вони перші, хто доклав зусиль для того, щоб легко розбагатіти? Вони ще не знають, що з цих місць ніхто не повертався живим. Адже іноді життя набагато цінніше за золото...

Немає коментарів:

Дописати коментар