10 липня 2023

Корисні сервіси для підлітків під час війни

Інформаційно – бібліографічний відділ.

 

   Бібліограф інформує

Корисні сервіси

        для підлітків під час війни

     Під час війни особливо важливо допомагати підліткам, відвертати їхню увагу від страхіть за допомогою різних приємностей, як-от: мультфільми, книги та ігри. Розповідаємо про корисні сервіси та ресурси, які стануть у пригоді для них в цей складний період.

     З початком війни такий важливий етап як навчання для багатьох українських дітей, на жаль, припинився частково або повністю. В цьому матеріалі ми розповімо Вам, як зацікавити та повернути дитину до навчального процесу.

    ДІЯ. ЦИФРОВА ОСВІТА

      Проєкт Міністерства цифрової трансформації був створений для людей будь-якого віку. На сайті «Цифрової освіти» можна знайти пізнавальні серіали та курси як для дорослих, так і для дітей. 

    Для того, щоб підібрати курс для себе або для вашої дитини, на сайті проєкту, з правого боку сторінки ви можете обрати тематику, жанр та багато інших індивідуальних категорій, в тому числі й «для школярів» або «для молоді»                                                                  

  Джерело: osvita.diia.gov.ua

   Проєкт представляє декілька дуже цікавих напрямків для дітей. Наприклад, «Підприємництво для школярів», «Діджитал-фізкультура за участі зірок спорту», «Штучний інтелект», «Як стати YouTube-блогером» та «Нові цифрові професії».

    У Telegram-каналі «Освітній центр Верховної Ради України» можна дізнаватися актуальну інформацію про можливості навчання, самоосвіти та просвітницьких курсів.

Джерело: osvita.rada.gov.ua

    Академія А+ запустила проєкт з онлайн-навчання для всіх дітей України, які можуть доєднатися до занять у ZOOM. Розклад лекцій і посилання на них можна дивитися в Telegram-каналі: https://t.me/onlineschoolaplus

   На українському сервері (ua.mozaweb.com) для зареєстрованих користувачів відкриті усі ресурси без введення кодів активації. Учителі, діти та батьки можуть відкривати навчальні програми компанії Mozaik Education та EdPro: 1300+ 3D-презентацій, які містять понад 5000 3D-моделей; 1300+ відео; 5300+ фото та ілюстрацій; 118+ інструментів; 450+ цифрових уроків; 200+ українських підручників / посібників.

 

     Базова програма навчання «Моя сила» для 5-11 класів від дистанційної школи JAMM School надається безоплатно.

    Дистанційна школа «Оптима» відкрила безкоштовний доступ до навчальної платформи для всіх охочих. Доступні уроки для учнів 1-11 класів. Попередньо доступ відкривається на місяць, але у разі продовження воєнних дій адміністрація продовжить безкоштовний період.

Посилання: http://surl.li/bnusw

     Пізнавальні онлайн-зустрічі для дітей та підлітків від українських учителів та ГО «Смарт Освіта» зі щодня оновленим розкладом на сайті: https://nus.org.ua/. Усі, хто бажає долучатися до таких зустрічей, можуть підписатися на телеграм-канал.

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО КНИГ

       Видавництво «Ранок», книжковий магазин «Yakaboo», «Видавництво старого Лева» та інші надають безкоштовний доступ до книжок у своєму асортименті. Для українських користувачів будуть доступні підручники, казки та багато різноманих корисних книжок в електронному варіанті або у форматі аудіокниги.

Книги:

— Видавництво «Ранок» надало безплатний доступ до дитячих книг. Електронні версії видань можна отримати за цим посиланням: http://www.barabooka.

com.ua/yak-dopomagati-dityam-u-zamknenomu-prostori/

 Онлайн-магазин Yakaboo надав безплатний доступ до книжок у своєму мобільному застосунку. Усі аудіо та електронні книги можна завантажити за посиланням: https://www.yakaboo.ua/ua/promotions/promo/

index/id/5397/

 

«Видавництво Старого Лева» надало безплатний доступ до казок. Також компанія відкрила доступ до відео, де твори читають улюблені дитячі письменники. Перелік книг за посиланням: https://starylev.com.ua/promotion/elektronni-dytyaci-knygy-bezkostovno




Книги для підлітків - Бібліотека книг Knizhki

knizhki.com.ua

https://knizhki.com.ua › knig..

  


Книжки для підлітків - Електронні книги - Видавництво АССА

acca.ua

https://acca.ua › catalog › eb..

 

EDUCATION UA BOT(ОСВІТА UA BOT)

      Telegram-бот, створений силами Міністерства освіти і науки України та Швейцірії, у партнерстві з Швейцарсько-українським проєктом DECIDE. Програма створена для людей будь-якого віку, адже в ній є можливість отримувати інформацію від дошкільного до професійного рівня освіти. За перші дні існування ботом скористувалось понад 20 тисяч людей, і зараз його популярність тільки збільшується.                                                                                                            Джерело: @EducationUaBot

ЕЛЕКТРОННІ ВЕРСІЇ ПІДРУЧНИКІВ

      На сайті Інституту модернізації змісту освіти можна отримати доступ до всіх затверджених МОН підручників з першого до одинадцятого класу.

    На сайті є зручне меню пошуку потрібного підручника по класах, предметам, спеціальностям, а також вікно пошуку за назвою або автором підручника. Книжки можна встановити у форматі «.pdf», який можна переглядати на будь-якому пристрої.                           

Інтерфейс сайту lib.imzo.gov.ua

        ОСВІТНІЙ ЦЕНТР ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

    Читайте також про безкоштовний курс з української мови для людей будь-якого віку. ВзаємоДія – пошук інформації

   Платформа для швидкого та легкого пошуку інформації під час війни. Тут кожен знайде відповідь на потрібне йому «що робити, якщо…,», де знайти житло/транспорт/ліки, як перейти кордон та на які канали та акаунти в соцмережах варто підписатися. Розділи постійно поповнюються, а ресурси ретельно перевіряються командою фахівців.

Прихисток допоможе знайти притулок .     

    Тут можна подати заявку на пошук тимчасового притулку та/або повідомити про готовність прийняти у себе тих, кому це необхідно. Якщо ви готові прихистити співгромадян, тисніть на кнопку «Надати житло».

prykhystok.gov.ua

https://prykhystok.gov.ua

    Також сервіс пропонує довідник практичних порад: як поводитися під час бойових дій, як надати першу медичну допомогу, а також інформацію, необхідну для виїзду за кордон.

   «єДопомога». Державний соціальний сервіс, через який можна подати заявку на отримання допомоги від держави, міжнародних організацій чи волонтерів. Також на сайті є можливість запропонувати підтримку інших у забезпеченні харчовими продуктами, одягом, ліками.

https://social.edopomoga.gov.ua/uk/

2023 рік.

Матеріал підготувала завідувачка 

інформаційно – бібліографічного відділу 

Семеріна Людмила Семенівна .

Немає коментарів:

Дописати коментар